Συμπιεστής κλιματισμού με μόλις 186 ευρώ αντί για 1.200 ευρώ!

  • Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Απίστευτο και όμως ελληνικό χαρακτηρίζεται το γεγονός για έναν ιδιοκτήτη Ford Kuga 2.5T ο οποίος μετά έρευνα γλίτωσε πάνω από 1.000 ευρώ γα πολλές ώρες ταλαιπωρίας για να αντικαταστήσει τον συμπιεστή του κλιματιστικού στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Movenews.gr ο κ. Ν.Τ. ιδιοκτήτης ενός Ford Kuga 2.5T αγορασμένο καινούριο στην Ελλάδα το 2010 μετά από 7 χρόνια κυκλοφορίας ξεκίνησε να διαπιστώνει πως ο κλιματισμός δεν είχε την απόδοση που έπρεπε.

Μετά από την πρώτη επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ο κλιματισμός λειτουργούσε κανονικά για μερικά χιλιόμετρα καθώς μόλις το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford σταμάτησε να έχει απόδοση και πάλι. Ο κ. Ν.Τ. αμέσως επέστρεψε στην εξουσιοδοτημένη μονάδα όπου οι τεχνικοί διαπίστωσαν ότι δεν δουλεύει κάποιο εξάρτημα του συμπιεστή του κλιματισμού το οποίο πωλείται μαζί με καινούριο συμπιεστή μόνο και το κόστος ήταν περίπου 1.200 ευρώ!

Κατόπιν ο ιδιοκτήτης του Ford Kuga επισκέφθηκε και άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου οι τεχνικοί του είπαν πως μπορούν να τοποθετήσουν κάποιον συμπιεστή εφάμιλλης ποιότητας με κόστος 500 ευρώ ή μεταχειρισμένο με κόστος 250 ευρώ και κόστος εργασίας 150 ευρώ. Δηλαδή το σύνολο για συμπιεστή εφάμιλλης ποιότητας ανέρχονταν σε 650 ευρώ και σε μεταχειρισμένο σε 400 ευρώ.

Το ίδιο ποσό του είπαν και άλλα εξουσιοδοτημένα και μη συνεργεία για την αγορά και τοποθέτηση νέου συμπιεστή και ο κάτοχος του Ford Kuga 2.5T πήρε την απόφαση να παραγγείλει τον φθηνότερο συμπιεστήαπό το Διαδίκτυο χάνοντας τα λιγότερα χρήματα.

Επισκέφθηκε την γνωστή ιστοσελίδα autodoc.gr όπου και βρήκε τον φθηνότερο κομπρέσορα για το αυτοκίνητό του έναντι μόλις 183,35 ευρώ και επιπλέον κόστος ασφάλισης 2,99 ευρώ και δώρο τα μεταφορικά από τη Γερμανία όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το Movenews.gr

Ο κομπρέσορας έφτασε στην Ελλάδα μετά από 10 ημέρες και με κόστος 45 ευρώ τοποθετήθηκε στο Ford Kuga 2.5T και μέχρι σήμερα λειτουργεί άψογα.

Να αναφέρουμε πως ο συμπιεστής που ήρθε από την Γερμανία μέσω της Autodoc.gr συνοδεύεται από 2ετή εγγύηση όπως και το γνήσιο ανταλλακτικό…