Τέλος για το όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber

Η Uber εγκατέλειψε τις προσπάθειες να εξελίξει το δικό της όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης καθώς αποφάσισε να πουλήσει τη μονάδα αυτόνομης οδήγησης σε κάποια εταιρεία start-up της Silicon Valley. Όπως μεταδίδει η Guardian, η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών θα πουλήσει την Advanced Technologies Group έναντι 4 δισ. δολαρίων στην Aurora, η οποία αποτελεί μια start-up εταιρεία που κατασκευάζει αισθητήρες και λογισμικό για αυτόνομα οχήματα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Uber θα επενδύσει 400 εκατ. δολάρια στην Aurora με αντάλλαγμα μερίδιο 26% ενώ ο CEO της Uber θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Aurora. Να υπενθυμίσουμε ότι η Amazon και η Sequoia Capital διαθέτουν μερίδιο στην Aurora ενώ υποστηρίζεται από την Hyundai και άλλα μεγάλα venture capitals όπως είναι η Greylock.

Πρόκειται για μία σημαντική μείωση της αξίας της ATG, η οποία το προηγούμενο έτος συγκέντρωσε 1 δισ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Toyota, η Denso και ο όμιλος SoftBank, με την τότε αποτίμηση της να ανέρχεται στα 7,25 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 και στο πλαίσιο της συμφωνίας ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Aurora και η Uber θα επενδύσει 400 εκατ. ευρώ σε αυτήν.

Πέραν αυτών, οι επενδυτές και εργαζόμενοι της Uber και της ATG αναμένεται να αποκτήσουν μερίδιο 40% στην Aurora, η αξία της οποίας ανεβαίνει στα 10 δισ. δολάρια. Ο Chris Urmson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aurora δήλωσε: «Με την προσθήκη της ATG, η Aurora θα έχει μια απίστευτα ισχυρή ομάδα και τεχνολογία, ένα σαφές μονοπάτι σε αρκετές αγορές και τους πόρους για να αποδώσει. Με απλά λόγια, η Aurora θα είναι η εταιρεία στην καλύτερη θέση για να δημιουργήσει τα προϊόντα αυτόνομης οδήγησης που είναι απαραίτητα για να κάνουν τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα πιο ασφαλείς, πιο προσιτές και λιγότερο ακριβές.»