Για την αντιμετώπιση πιθανού ατυχήματος με εμπλεκόμενο αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally 1, που από την αρχή της χρονιάς υιοθέτησε υβριδική τεχνολογία, διεξήχθη σχετικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με την αρωγή της FIA.
Παρουσία του παρατηρητή e-Safety της FIA, David Ryan και του παρατηρητή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου επί ιατρικών ζητημάτων, Cem Boneval, στελέχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, της Πυροσβεστικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ιατρικό προσωπικό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, εθελοντές του αγώνα, καθώς και εξειδικευμένοι στα υβριδικά συστήματα τεχνικοί της Toyota Ελλάς, ενημερώθηκαν αναλυτικά ώστε να καταρτιστούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω των ηλεκτρικών συστημάτων που φέρουν τα νέα αυτοκίνητα WRC.
Παρών στην εκδήλωση και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια προσέγγιση στους τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ ευχαρίστησε κάθε ομάδα εμπλεκομένων για τη θερμή και ανιδιοτελή υποστήριξή τους στον αγώνα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με θεωρητική εκπαίδευση πάνω στα νέα υβριδικά συστήματα, στον τρόπο λειτουργίας τους και στην πιθανότητα διαρροής υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου που πρέπει να προσεγγίζεται ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε περίπτωση ακινητοποίησής του (λόγω βλάβης ή ατυχήματος), καθώς και επίδειξη απεγκλωβισμού μέλους του πληρώματός του.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν διά ζώσης περίπου 150 παρευρισκόμενοι αλλά και μέσω live streaming όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Έχοντας όλοι πλέον στη διάθεσή τους όλη τη σχετική παρουσίαση μεταφρασμένη στα ελληνικά, θα κληθούν να περάσουν επιτυχώς από αντίστοιχη ηλεκτρονική αξιολόγηση ώστε να πιστοποιηθεί ότι έχουν αφομοιώσει τα νέα ζητούμενα και είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.