ΟΜΑΕ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα Motorsport Games 2024

Τα FIA Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετέχουν οδηγοί από όλο τον κόσμο κάτω από τα χρώματα της εθνικής τους σημαίας.

Το 2024 η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου στην Βαλένθια και στην πίστα του Ricardo Tormo, που θα είναι ο χώρος διεξαγωγής των περισσοτέρων αγωνισμάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.

Ξεχωριστά μετάλλια θα απονεμηθούν για τους νικητές κάθε κατηγορίας όπου θα μετρούν και στη συνολική συγκομιδή της χώρας και στους τελικούς νικητές του FIA Motorsport Games. Επίσης θα υπάρχει και μια κατάταξη ανά περιοχή (regional rankings) για τις εκάστοτε χώρες.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει ένα διευρυμένο πρόγραμμα 26 κατηγοριών. Περισσότερες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε μια μορφή που είναι μοναδική στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπενθυμίζεται πως το 2022, η Ελλάδα είχε δώσει δυναμικό παρών στη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Γαλλία και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και τη φετινή χρονιά.

Οι κατηγορίες αγώνων των FIA Motorsport Games είναι συνολικά 26. Πιο συγκεκριμένα:

Circuit Racing

GT

GT Sprint

Formula 4

Touring Car

Drift

Truck Racing

Esports

Esports GT

Esports F4

Rally

Rally2

Rally2 Gravel

Rally2 Tarmac

Rally4

Rally4 Gravel

Rally4 Tarmac

Rally All-Stars 

Historic Rally

Historic Rally

Historic Rally Gravel

Historic Rally Tarmac

 Off Road

Cross Car Junior

Cross Car Senior

Cross Car Eco 

Karting

Karting Sprint Junior

Karting Sprint Senior

Karting Endurance

Karting Mini 

Electric Street

Auto Slalom

Karting Slalom

Η ΟΜΑΕ,  επιθυμώντας η χώρα μας να συμμετάσχει στα FIA Motorsport Games του 2024, προσελκύει το ενδιαφέρον σε όσους επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ένα από τα παραπάνω αγωνίσματα.