Ποια είναι η νέα κινεζική μάρκα που έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο;

Ο όμιλος Stellantis και η Leapmotor ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν την σύσταση της Leapmotor International BV, μιας κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της Stellantis 51% και 49%. Με έδρα το Άμστερνταμ, η ομάδα διαχείρισης με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tianshu Xin, πρώην στέλεχος της Stellantis China, θέτει τώρα τις βάσεις για μια επιτυχημένη εισαγωγή των μοντέλων T03 και C10 πρώτα στις ευρωπαϊκές αγορές και επέκταση στην Ινδία και τον Ασία-Ειρηνικό, Μέση Ανατολή και Αφρική και Νότια Αμερική από το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Η διάθεση των ηλεκτρικών μοντέλων της Leapmotor International θεωρείται συμπληρωματική της τρέχουσας τεχνολογίας και του χαρτοφυλακίου εμβληματικών εμπορικών σημάτων της Stellantis και θα προσφέρει πιο προσιτές λύσεις κινητικότητας σε παγκόσμιους πελάτες. Αξιοποιώντας τα κανάλια διανομής Stellantis, οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ελλάδα και Ρουμανία από τον Σεπτέμβριο του 2024 με την υποστήριξη αποκλειστικών εισαγωγέων και 200 ​​σημείων πωλήσεων μέχρι το τέλος του έτος, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών Stellantis &You, αυξάνοντας έως και 500 τα σημεία πώλησης έως το 2026 για να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης για τους πελάτες.

Στα τέλη του 2024, η κυκλοφορία του προϊόντος Leapmotor θα επεκταθεί στη Μέση Ανατολή και την Αφρική (Τουρκία, Ισραήλ και Γαλλικά Υπερπόντια), Ινδία και Ασία-Ειρηνικό (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Ινδία) και Νότια Αμερική (Βραζιλία και Χιλή).

Συμμαχία

Τον Οκτώβριο του 2023, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια επένδυση Stellantis περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την απόκτηση περίπου 21% ιδίων κεφαλαίων στη Leapmotor, μια εταιρεία αυτοκινήτων που κατατάσσεται στις 3 κορυφαίες κινεζικές μάρκες startup EV το 2023. Η συμφωνία περιελάμβανε επίσης τη σύσταση της Leapmotor International, η οποία θα είχε επίσης αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή και την πώληση ως κατασκευή προϊόντων Leapmotor εκτός της Κίνας. Η συνεργασία στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της Leapmotor στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, αξιοποιώντας παράλληλα την καθιερωμένη παγκόσμια εμπορική παρουσία της Stellantis για να επιταχύνει σημαντικά τις πωλήσεις της μάρκας Leapmotor σε άλλες περιοχές.

«Η δημιουργία της Leapmotor International είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του επείγοντος ζητήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη με υπερσύγχρονα μοντέλα BEV που θα ανταγωνιστούν τις υπάρχουσες κινεζικές μάρκες σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Αξιοποιώντας την υπάρχουσα παγκόσμια παρουσία μας, θα είμαστε σύντομα σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ανταγωνιστικά και τεχνολογικά ηλεκτρικά οχήματα που θα υπερβαίνουν τις προσδοκίες τους. Υπό την ηγεσία του Tianshu Xin, έχουν δημιουργήσει μια συναρπαστική παγκόσμια εμπορική και βιομηχανική στρατηγική για να ενισχύσουν γρήγορα τα κανάλια διανομής πωλήσεων για να υποστηρίξουν την ισχυρή ανάπτυξη της Leapmotor και να δημιουργήσουν αξία και για τους δύο εταίρους», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

«Η συνεργασία μεταξύ της Leapmotor και της Stellantis επιδεικνύει υψηλό επίπεδο απόδοσης, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην παγκόσμια ενοποίηση της βιομηχανίας έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα προϊόντα αιχμής της Leapmotor, μαζί με την υποστήριξη της Stellantis σε τομείς όπως τα κανάλια στο εξωτερικό, οι υπηρεσίες και το μάρκετινγκ, ελπίζουμε ότι οι χρήστες σε όλο τον κόσμο μπορούν να βιώσουν την εξαιρετική εμπειρία οδήγησης που προσφέρουν τα προϊόντα Leapmotor. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να δώσει στην Leapmotor μια ώθηση για να γίνει μια αξιοσέβαστη εταιρεία έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Leapmotor Jiangming Zhu.

Ποια είναι τα Leapmotor C10 και T03

Το Leapmotor C10 είναι το πρώτο παγκόσμιο προϊόν της Leapmotor, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα σχεδίασης και ασφάλειας. Το C10 βασίζεται στην αρχιτεκτονική τεχνολογίας LEAP3.0 που αναπτύχθηκε μόνος του Leapmotor, με κορυφαία έξυπνη ηλεκτρική τεχνολογία, όπως κεντρική ενσωματωμένη ηλεκτρονική και ηλεκτρική αρχιτεκτονική, τεχνολογία κυψέλης σε πλαίσιο (CTC) και το κορυφαίο έξυπνο πιλοτήριο. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο, οικογενειακό όχημα κατηγορίας D με την καλύτερη premium εμπειρία οδήγησης και χειρισμού στην κατηγορία, με αυτονομία 420 km WLTP και βαθμολογία 5 αστέρων E-NCAP. Αφού κέρδισε το «2023 International CMF Design Award» για τον τεχνολογικό και φυσικό αισθητικό σχεδιασμό του, κέρδισε πρόσφατα το Χρυσό Βραβείο 2024 από τα Γαλλικά Βραβεία Σχεδιασμού (FDA).

Το Leapmotor T03 είναι ένα μικρό πεντάθυρο αστικό boutique αυτοκίνητο της κατηγορίας Α με εσωτερικό χώρο του τμήματος Β. Δεν είναι μόνο κομψό, αλλά και ευχάριστο στην οδήγηση και διαθέτει αυτονομία 265 km WLTP. Κατατάχθηκε στο Νο. 1 στη μελέτη αρχικής ποιότητας JD Power στο μικρό τμήμα BEV.