Συναγερμός! «Βουτιά» στις πωλήσεις νέων ΙΧ στον Αύγουστο

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε όλες τις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων εξαιτίας της «βουτιάς» που σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων ΙΧ τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Carpress.gr οι πωλήσεις του Αυγούστου μόλις που ξεπέρασαν τις 8.100 μονάδες με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει πτώση άνω του 21% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Η μεγάλη πτώση οφείλεται ξεκάθαρα στις εταιρείες ενοικιάσεων και leasing οι οποίες δεν παρέλαβαν καινούρια αυτοκίνητα τον Αύγουστο αφήνοντας για πρώτη φορά εντός του 2024 τους ιδιώτες καταναλωτές να αναλάβουν τα ηνία της αγοράς.

Στελέχη από εισαγωγικές εταιρείες έχουν θορυβηθεί από την μειωμένη έλευση παραγγελιών από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing και κάποιοι δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για τεχνητή κατάσταση που έχουν προκαλέσει οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων και leasing για να πετύχουν υψηλότερα ποσοστά εκπτώσεων ενόψει της νέας σαιζόν!

Όπως και να έχει πάντως η έλλειψη των πωλήσεων από εταιρίες ενοικιάσεων και leasing είχε μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τον κορωνοϊό και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις σε συνδυασμό με τις υψηλές αυξήσεις των τιμών που έχουν πραγματοποιήσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής.

Σε επίπεδο έτους η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις καινούριων ΙΧ τον Αύγουστο είχε ως αποτέλεσμα το «κούρεμα» και του ετήσιου ποσοστού ανόδου το οποίο πλέον έχει περιοριστεί σε λίγο πάνω από 5% ασχέτως αν η αγορά έχει προσεγγίσει πολύ κοντά στις 100.000 μονάδες.

Πρωτιά για την Toyota

Η Toyota για έναν ακόμη μήνα κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλοπάτι του πίνακα των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων η οποία ξεπέρασε τις 1.800 μονάδες σε ένα μόλις μήνα!

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Suzuki με πάνω από 650 πωλήσεις ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Peugeot με σχεδόν 600 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Hyundai (πάνω από 590 μονάδες), η VW (κάτω από 550 ΙΧ), η Kia (πάνω από 300 μονάδες), η BMW (κάτω από 300 αυτοκίνητα), η Audi (πάνω από 260 ΙΧ), η Renault (κάτω από 260 αυτοκίνητα) και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Citroen (πάνω από 250 μονάδες).