Πιστοποίηση Common Criteria απέκτησε η LG

    Η λύση Vehicle to Everything (V2X) της LG Electronics (LG) για τη Volkswagen έλαβε την πρώτη στον κόσμο πιστοποίηση Common Criteria (CC) για σταθερότητα ασφαλείας στην κατηγορία συσκευών V2X. Η πιστοποίηση ενισχύει την ηγετική θέση της LG στην παγκόσμια αγορά εξαρτημάτων αυτοκινήτου και αναδεικνύει τις προηγμένες δυνατότητές της στην κυβερνοασφάλεια των οχημάτων, έναν τομέα που συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά στην εποχή των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

    Το VW Transceiver Module της LG, είναι ένα εξάρτημα τηλεματικής σχεδιασμένο αποκλειστικά για την πλατφόρμα MQB της Volkswagen. Η πιστοποίηση CC αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για την ασφάλεια προϊόντων πληροφορικής, και υποδεικνύει ότι μια συσκευή παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή παρεμβολές. Η μονάδα της LG πληροί επίσης τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας που ορίζονται από το Εθνικό Κρυπτολογικό Κέντρο της Ισπανίας (CCN), κερδίζοντας μια βαθμολογία Αξιολόγησης Επιπέδου Διασφάλισης (EAL) 2+.

    Η τεχνολογία V2X επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν με συστήματα, συσκευές και τεχνολογίες στη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων άλλων οχημάτων (V2V), σήμανση κυκλοφορίας (V2I) και, μέσω smartphone, πεζών (V2P). Χωρίς ισχυρή ασφάλεια, οι συσκευές και τα δίκτυα V2X θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο από απόπειρες μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, οδηγώντας ενδεχομένως σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ατυχήματα ή παραβιάσεις δεδομένων. Η LG έχει προνοήσει για την αντιμετώπιση απειλών για την ασφάλεια του V2X, διασφαλίζοντας ότι τα προηγμένα εξαρτήματα τηλεματικής της συμμορφώνονται με τους ολοένα και πιο αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας της Ευρώπης, παρέχοντας έτσι ηρεμία σε οδηγούς και επιβάτες.

    Η LG δεσμεύεται να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα για την ασφάλεια των οχημάτων και θα συνεχίσει να παρέχει ανταγωνιστικές λύσεις αυτοκινήτων που δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την αξιοπιστία. Μετά την πιστοποίηση CC για τη μονάδα πομποδέκτη της για την πλατφόρμα MQB της Volkswagen, η LG σχεδιάζει να αποσπάσει ανάλογη πιστοποίηση για τη λύση V2X που προορίζεται για την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων MEB της Volkswagen εντός του έτους.

    Εκτός από την απόκτηση πιστοποιήσεων ασφαλείας για τις λύσεις V2X της, η LG ενισχύει την ασφάλεια σε όλους τους τομείς των ηλεκτρονικών της αυτοκινήτων. Το 2022, η εταιρεία LG Vehicle component Solutions (VS) έλαβε την πιστοποίηση Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX) και, τον περασμένο Φεβρουάριο, απέκτησε πιστοποίηση Cyber ​​Security Management System (CSMS) από την TÜV Rheinland.

    «Κερδίζοντας πιστοποίηση CC για την ασφάλεια της λύσης μας V2X για τη Volkswagen, έχουμε επιδείξει αποτελεσματικά την ανώτερη τεχνολογία εξαρτημάτων και τις δυνατότητες ασφαλείας μας, που είναι και τα δύο βασικά στοιχεία για την επιτυχία στον μελλοντικό τομέα του mobility», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions Company. «Η LG θα συνεχίσει να εδραιώνει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, παρέχοντας καινοτόμες, ασφαλείς λύσεις που διασφαλίζουν ασφαλέστερους δρόμους για όλους».