Ξεκίνησαν οι πολιτικές κόντρες για τη μείωση του ορίου ταχύτητας!

    Ο νέος υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Francois Durovray αντιμετωπίζει το ζήτημα της περιφερειακής οδού του Παρισιού που περιορίζεται στα 50 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με το νέο μέλος της κυβέρνησης: «Η δήμαρχος του Παρισιού δεν μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση μόνος της». Ωστόσο, η Anne Hidalgo παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

    Ενώ η μείωση της ταχύτητας στα 50 χλμ./ώρα –  έναντι 70  χλμ./ώρα  – στον περιφερειακό δρόμο του Παρισιού πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, ο νέος υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας κ. Francois Durovray προσπαθεί να μετριάσει τη βούληση του δημαρχείου του Παρισιού.

    «Ο περιφερειακός είναι δημοτικός δρόμος. Η δήμαρχος του Παρισιού μπορεί νόμιμα να θέσει το όριο στα 50 χλμ./ώρα. Απλώς, θέλω να του πω ότι ο περιφερειακός δρόμος δεν είναι μόνο μια διαδρομή που αφορά τους Παριζιάνους. Είναι ένα μονοπάτι που αφορά όλους τους κατοίκους της Γαλλίας και ακόμη πιο πέρα», δήλωσε ο νέος υπουργός Μεταφορών σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να πάρει μόνος της η δήμαρχος του Παρισιού», υπογράμμισε επίσης σε συνέντευξή του στη Le Parisien.

    «Ας προσπαθήσουμε να δούμε πώς μπορούμε να συμβιβάσουμε τόσο τα περιβαλλοντικά ζητήματα που έθεσε η δήμαρχος του Παρισιού, αλλά και τα ζητήματα της καθημερινής ζωής», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών προσκαλώντας την Anne Hidalgo, δήμαρχο του Παρισιού αλλά και την Περιφερειάρχη του Παρισιού να καθίσουν γύρω από το τραπέζι των διαβουλεύσεων.

    Ωστόσο, το δημαρχείο του Παρισιού δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο κάλεσμα του Υπουργού. Μέσω της φωνής του αναπληρωτή της για θέματα Μεταφορών, του οικολόγου David Belliard, επιβεβαίωσε την επιθυμία της να συνεχίσει τη δράση της επισημαίνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι: «Θα μειώσουμε το όριο ταχύτητας, επειδή έχουμε τη νομική εξουσία, αλλά και επειδή δεσμευτήκαμε σε αυτήν κατά τις δημοτικές εκλογές του 2020».

    Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτόν το κεντρικό οδικό άξονα – ένας από τους πιο πολυσύχναστους στη Γαλλία – πραγματοποιούνται πάνω από 1,1 εκατομμύρια μετακινήσεις κάθε μέρα και στα 35 χιλιόμετρα της περιφερειακής οδού του Παρισιού έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 18 φωτογραφικά ραντάρ ταχύτητας. Οπότε η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας θα οδηγήσει σε σίγουρη βεβαίωση της παράβασης.