Τι θα παρουσιάσει η Stellantis στο Παρίσι;

Δυναμική θα είναι η παρουσία της Stellantis στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, με παγκόσμιες πρεμιέρες, καινοτόμες τεχνολογίες και πρώτη εμφάνιση της Leapmotor!

Η κινεζική μάρκα θα βρεθεί στο πλάι των παραδοσιακών «δυνάμεων» του ομίλου, τις Citroën, Peugeot και Alfa Romeo, στο Porte de Versailles και την 90ηη εκδοχή του Mondial de l’Auto που ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα.

Η Peugeot θα παρουσιάσει την 100% ηλεκτρική της γκάμα, η οποία περηφανεύεται πως είναι ευρύτερη από κάθε ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ολοκαίνουργιο Peugeot E-408 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, αποτελώντας το δωδέκατο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της (συμπεριλαμβανομένων εννέα επιβατικών και τριών επαγγελματικών οχημάτων). Θα παρουσιαστούν επίσης οι εκδόσεις Long Range του E-3008 και E-5008 fastback SUV, που προσφέρουν έως και 700 και 668 χιλιόμετρα αυτονομίας αντίστοιχα, τις καλύτερες στην κατηγορία. Παράλληλα, η γαλλική μάρκα θα παρουσιάσει δύο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες: το INCEPTION concept και το επαναστατικό τιμόνι HYPERSQUARE, συνοδευόμενο από έναν μοναδικό προσομοιωτή.

Η Citroën θα παρουσιάσει μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες. Ακολουθώντας τη δέσμευσή της για οικονομικά προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα σε ευρωπαίους πελάτες, θα συστήσει στο κοινό τα νέα C3 και C3 Aircross θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικός τομέας για το Ami, ώστε να εορταστούν τα τέσσερα χρόνια επιτυχίας στη Γαλλία αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Η Alfa Romeo θα επιστρέψει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού παρουσιάζοντας την πλήρη γκάμα της, συμπεριλαμβανομένης της Junior VELOCE 280CV, της πιο σπορ έκδοσης της γκάμας αλλά και της παγκόσμιας προεπισκόπησης της έκδοσης IBRIDA. Οι επισκέπτες θα δουν επίσης για πρώτη φορά την Tonale MY2025 αλλά και το εντυπωσιακό 33 Stradale Fuoriserie, που παράγεται μόνο σε 33 μονάδες. Επίσης, παρούσα η Giulia Quadrifoglio SuperSport, μια περιορισμένη έκδοση που γιορτάζει την αθλητική ιστορία της Alfa Romeo με μια τολμηρή επανερμηνεία του λογότυπου Quadrifoglio, που είναι σε μαύρο χρώμα για πρώτη φορά στα 100 και πλέον χρόνια ιστορίας της.

Όσο για τη Leapmotor, θα παρουσιάσει τις τεχνοκεντρικές, προσιτές λύσεις ηλεκτρικής μετακίνησης της. Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Leapmotor, Zhu Jiangming, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, θα αποκαλύψουν το ολοκαίνουργιο B10, ένα SUV κατηγορίας C, με το οποίο θα επεκτείνει τη γκάμα της στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτό το πολυαναμενόμενο μοντέλο είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα B της Leapmotor, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη της στην ήπειρό μας. Η κινεζική μάρκα θα παρουσιάσει επίσης το C10, ένα οικογενειακό ηλεκτρικό SUV κατηγορίας D, καθώς και το T03, ένα συμπαγές αστικό EV.