Επίσημο! Πότε θα παρουσιάσει η Tesla το robotaxi;

Η προγραμματισμένη για τον Αύγουστο πριν αναβληθεί από τον Elon Musk, η παρουσίαση του robotaxi της Tesla θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 10 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με τίτλο: «We Robot» που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες.

Η αναμονή φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Αρχικά προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου, η παρουσίαση του robotaxi της Tesla αναβλήθηκε από τον ίδιο τον Elon Musk. Ο χαρισματικός Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας είχε επιλέξει να δώσει στις ομάδες του περισσότερο χρόνο για να βελτιώσουν το μπροστινό σχέδιο του αυτόνομου οχήματος και να κάνουν κάποιες τροποποιήσεις. Αυτή η απόφαση πυροδότησε ένα κύμα απογοήτευσης στους θαυμαστές της μάρκας, αλλά προκάλεσε επίσης ανησυχία στη Wall Street , οδηγώντας σε πτώση άνω του 8% του μεριδίου της Tesla στο χρηματιστήριο τις ώρες μετά την ανακοίνωση.

Ο Elon Musk είχε ανακοινώσει ότι η επίσημη κυκλοφορία του robotaxi, ή μάλλον του πρώτου πρωτοτύπου του, θα αναβληθεί κατά δύο μήνες και κράτησε τον λόγο του. Ο Αμερικανός κατασκευαστής , που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα, επιβεβαίωσε ότι η επίσημη παρουσίαση του robotaxi θα γίνει τελικά στις 10  Οκτωβρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με τίτλο «We Robot», η Tesla θα αποκαλύψει επιτέλους το αυτόνομο όχημά της. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη λάβει την πρόσκλησή τους σε αυτή την αποκλειστική εκδήλωση, όπου θα μπορούν να ανακαλύψουν την τελευταία καινοτομία από την καλιφορνέζικη μάρκα. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες , έχει στόχο να παρουσιάσει «Tο μέλλον του αυτοκινήτου».

Το robotaxi πιθανότατα δεν θα είναι το μόνο αστέρι αυτού του γεγονότος, καθώς η Tesla μπορεί επίσης να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες για το Optimus, το ανθρωποειδές ρομπότ του που προορίζεται να εκτελεί ορισμένες βασικές εργασίες. Περίπου χίλια αντίγραφα αυτού του ρομπότ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στα εργοστάσια της Tesla έως το 2025.