DG Sport Competition: Παγκόσμιος πρωταθλητής ομάδων WRC2 με Citroen C3 Rally2

    Μετά τη νίκη του Yohan Rossel στο Rallye Monte-Carlo και του Nikolay Gryazin στην Κροατία, τα πληρώματα της DG Sport Compétition πέτυχαν την τρίτη νίκη αυτή τη σεζόν! Σε δύσκολες, ακόμη και ακραίες καιρικές συνθήκες, επιτεύχθηκε ένα υπέροχο 1-2 στη Χιλή. Αυτό εξασφάλισε ότι η DG Sport Competition θα μπορούσε πλέον να πανηγυρίσει ξέφρενα την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων WRC2! Και το βράδυ της Κυριακής 29/09 μετά  τον αγώνα, η σαμπάνια έρρεε τόσο στο Παρίσι, όσο και στην Λιέγη την έδρα της ομάδας η οποία «τρέχει» το πρόγραμμα της Citroen Racing στο WRC2.

    Και ίσως ακόμη περισσότεροι αγώνες μπορούν να κερδηθούν φέτος, επειδή το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, που διεξάγεται στα τέλη του μήνα στη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχία εξακολουθεί να είναι στο πρόγραμμα της ομάδας για αυτή τη σεζόν. Ένας ασφάλτινος αγώνας που δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στο Citroën C3 Rally2.

    Οι δηλώσεις του διευθυντή της βελγικής ομάδας Alain Georges, είναι χαρακτηριστικές: «Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε την κατάκτηση αυτού του τίτλου δεδομένης της δουλειάς που κάνουμε εδώ και χρόνια. Από την άλλη, και ο τίτλος του οδηγού είναι πολύ ανταγωνιστικός επίσης. Το επίπεδο WRC2 είναι υποτιμημένο κατά τη γνώμη μου, γιατί το σύνολο του ανταγωνισμού κινείται πολύ γρήγορα και το παραμικρό λάθος πληρώνεται. Με αυτό το 1-2, επανατοποθετούμε τους οδηγούς μας στην διεκδίκηση του τίτλου».

    Ωστόσο, τι εξηγεί την επιτυχία της DG Sport Compétition στο WRC2; «Δουλεύουμε με τον όμιλο Stellantis για περισσότερα από 12 χρόνια και έχουμε αποκτήσει μια συγκεκριμένη τεχνογνωσία και αυτοπεποίθηση από το εργοστάσιο. Προσπαθούμε πάντα να βελτιωνόμαστε, αλλά η βάση είναι εκεί και η δουλειά αποδίδει. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, γιατί πραγματικά αυτός ο τίτλος είναι ουσιαστικά δουλειά μιας ολόκληρης ομάδας».

    Οι δηλώσεις: 

    Christian Jupsin: Founder DG SPORT Events & Competition 

    «Σε προσωπικό επίπεδο, αυτή δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για μένα, και αυτός ο τίτλος με κάνει πολύ περήφανο. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να φανταστούν την υλικοτεχνική, τεχνική, ανθρώπινη και αθλητική πρόκληση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με δύο κορυφαία αυτοκίνητα. Το γεγονός ότι το προσωπικό μας παρέμεινε άψογο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι εντυπωσιακό, τόσο από πλευράς αποτελεσματικότητας όσο και επαγγελματισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας μέσα από την καρδιά μου. Πριν από δώδεκα χρόνια, όταν ο Alain πρότεινε να φτιάξουμε μια ομάδα μαζί, δεν θα τολμούσα ποτέ να ονειρευτώ ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο». 

    Alain Georges: Team Manager της DG Sport Compétition

    «Το Ράλι της Χιλής εξελίχθηκε τέλεια για εμάς γιατί τα αυτοκίνητά μας Citroën C3 Rally2 κατάφεραν να λάμψουν από την αρχή. Κράτησαν τον ανταγωνισμό πίσω τους σε δύσκολες συνθήκες και κατέκτησαν ένα υπέροχο διπλό. Οι οδηγοί και οι συνοδηγοί είχαν εξαιρετική απόδοση, αλλά αυτός ο παγκόσμιος τίτλος οφείλεται κυρίως σε μια ολόκληρη ομάδα που δεν δίστασε ποτέ να προσπαθήσει να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα. Χωρίς μερικά ατυχή κλαταρίσματα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ακόμη περισσότερους αγώνες φέτος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε ούτε ένα μηχανικό ή τεχνικό πρόβλημα σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα! Αυτό το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά όλων των μελών της ομάδας, που συνεργάστηκαν στενά με τη Citroën Racing. Μαζί, δουλέψαμε σκληρά σε πολλές πτυχές του C3 Rally2, ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου. Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Αυτή την στιγμή, θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο σε όλη την ομάδα, και να τους ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσαν σε αυτό το έργο σε όλα τα μέρη του κόσμου και για τις νίκες φυσικά!»