Yangwang U8: Το πολυτελές SUV με τους 1.200 ίππους!

Η YANGWANG είναι η premium μάρκα της εταιρείας BYD, επικεντρωμένη στην παραγωγή πολυτελών και προηγμένων τεχνολογικά Οχημάτων Νέας Ενέργειας. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τη σχεδίαση των οχημάτων της. Τα μοντέλα της YANGWANG είναι εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ασφαλείας, όπως προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ανίχνευσης κινδύνων, αλλά και καινοτομίες εξασφαλίζοντας την προστασία των επιβατών και την αποφυγή ατυχημάτων. 

Όλα τα μοντέλα YANGWANG υιοθετούν τον εξαιρετικό συνδυασμό της πλατφόρμας e4 και του ευφυούς συστήματος ελέγχου αμαξώματος DiSus της BYD, αποδίδοντας απαράμιλλα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η σχεδίαση των αυτοκινήτων συνδυάζει την κομψότητα με τη λειτουργικότητα, προσφέροντας άνεση και πολυτέλεια. Με καινοτόμες σχεδιαστικές γραμμές και υλικά υψηλής ποιότητας, η YANGWANG παρέχει μοναδική εμπειρία οδήγησης και αισθητική υπεροχή. 

Το 2004 παρουσιάστηκε το πρωτότυπο αυτοκίνητο ET, ένα επαναστατικό ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα που ενσωμάτωνε το όραμα για παροχή στους καταναλωτές μέγιστης ασφάλειας. Είκοσι χρόνια αργότερα, η πλατφόρμα e4 μπήκε στη μαζική παραγωγή και αποτέλεσε το κλειδί για να γίνει ο στόχος πραγματικότητα. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη γέννηση της μάρκας YANGWANG! Σημαντικός παράγοντας στην επίτευξη του στόχου είναι η YANGWANG Architecture, που περιλαμβάνει αποκλειστικές τεχνολογίες όπως η πλατφόρμα e4, το DiSus Intelligent Body Control System της BYD, η Μπαταρία Blade και το Master Body.

Η έμπνευση του λογότυπου της YANGWANG προέρχεται από τις επιγραφές «του οστού του μαντείου» (jiǎ gǔ wén) πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια. Η περιγραφή αυτού του χαρακτήρα είναι η λάμψη που φέρνει φως και ενέργεια. Οι γραμμές των κεραυνών είναι δυναμικές, υποδηλώνοντας την ακραία απόδοση του προϊόντος.

Το U8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας YANGWANG. Πρόκειται για ένα πολυτελές plug-in hybrid off-road όχημα. Βασισμένο στην YANGWANG Architecture, το U8 είναι εξοπλισμένο με πολυάριθμες μοναδικές τεχνολογίες, και οι -σχεδόν- 1.200 ίπποι του εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το U8 διαθέτει καινοτόμες λειτουργίες ασφάλειας όπως το Stability Control στην περίπτωση ξαφνικής καταστροφής του ελαστικού, την περιστροφή οχήματος γύρω από τον άξονά του και την ικανότητα πλεύσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Η σχεδιαστική ταυτότητα Time Gate

Η σχεδίαση των μοντέλων της YANGWANG είναι εμπνευσμένη από το σύμπαν, ένα χώρο απεριόριστου χρόνου, ενέργειας και συναισθημάτων. Αυτή η μορφή τέχνης, που ενσωματώνει καθαρό συναίσθημα και εμβληματικό σχεδιασμό ονομάζεται «Πύλη του Χρόνου» (Time Gate). Είναι το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του U8, που συνδέει την ενέργεια, την τεχνολογία, την ταχύτητα και την ομορφιά σε ένα γλυπτό.

Τα 214 «αστέρια» που περιβάλλουν το λογότυπο στη γρίλια της μάσκας αποτελούν τη ζώνη μετεωριτών του πολυτελούς SUV. Η έμπνευση προέρχεται από την πυκνή ζώνη αστεροειδών που ονομάζεται Ζώνη του Κάιπερ (είναι ένας δακτύλιος αντικειμένων και εκτείνεται ακριβώς έξω από τη τροχιά του πλανήτη Ποσειδώνα).

Όταν οι 198 μικρές ανεξάρτητες πηγές φωτισμού, που αποτελούν τα εμπρός φωτιστικά σώματα, είναι αναμμένες ο όγκος του U8 φαίνεται από μακριά και η συμμετρία μεταξύ εμπρός και πίσω τμήματος του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη. Τα πίσω φώτα επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο με το σχέδιο «Time Gate». Μία ακόμα καινοτομία στη σχεδίαση του U8 είναι ο «Πύργος Ενέργειας» στη D-κολόνα, που μπορεί να αναπαράγει διαφορετικά δυναμικά εφέ φωτισμού κατά τη φόρτιση ή το άνοιγμα και κλείδωμα των θυρών οπτικοποιώντας την κατάσταση του οχήματος και κάνοντας την αλληλεπίδραση με τον οδηγό πιο εντυπωσιακή. Για παράδειγμα, όταν το όχημα φορτίζει, το U8 θα διακρίνεται ανάλογα με τα διαφορετικά χρώματα· όταν το όχημα είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο, θα είναι ορατό το εφέ ροής νερού.

Στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν οι θόλοι των τροχών που μαζί με το πλαίσιο που τους περιβάλει μοιάζουν να προβάλλονται σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω δημιουργούν γωνία προσέγγισης 36,5° και γωνία αναχώρησης 35,4°, και μαζί με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 205 mm (στην υψηλότερη ρύθμιση της ανάρτησης) εξασφαλίζουν άνετες διελεύσεις σε κακοτράχαλα οδοστρώματα. Στην οροφή, πάνω από το πλαίσιο του παρμπρίζ, είναι τοποθετημένο το σύστημα LiDAR, που ανάλογα τη διαμόρφωση και τις ανάγκες του πελάτη, περιλαμβάνει προβολείς οροφής και κάμερες νυχτερινής όρασης.

Απόλυτες επιδόσεις και ασφάλεια

Το U8 βασίζεται σε δύο καινοτόμες τεχνολογίες προκειμένου να παρέχει τη μέγιστη απόδοση και ασφάλεια, την πλατφόρμα e4 και το DiSus-P. Τα περισσότερα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης  έχουν ισχύ που παράγεται αποκλειστικά από ένα μηχανικό σύνολο, το οποίο περιορίζει την απόδοση και την ασφάλειά τους. Δεδομένου ότι ο στόχος της YANGWANG είναι να παρέχει την απόλυτη απόδοση και ασφάλεια στους πελάτες της, η εταιρεία ανέπτυξε την πλατφόρμα e4, η οποία ενσωματώνει ένα σύστημα κίνησης μέσω τεσσάρων κινητήρων, κάθε τροχός ελέγχεται από έναν ανεξάρτητο ηλεκτρικό κινητήρα που διαθέτει τεχνολογία κατανομής της ροπής.

Η τεχνολογία e4 παρέχει στο U8 σχεδόν 1.200 ίππους (μέγιστη ισχύς 880kW), και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα. Επίσης, προσφέρει στο U8 τη δυνατότητα να αναρριχάται στο υψηλότερο βουνό ερήμου του κόσμου (με υψόμετρο άνω των 1.600 μέτρων) που βρίσκεται στην Κίνα, γνωστό ως το Έβερεστ της ερήμου.

Το έξυπνο υδραυλικό σύστημα ελέγχου αμαξώματος DiSus-P ανιχνεύει συνέχεια τις συνθήκες που επικρατούν στο οδόστρωμα και προσαρμόζει άμεσα και με ακρίβεια την ανάρτηση του U8, μέσω της απόσβεσης των αναρτήσεων αλλά και μέσω της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος.

Παράλληλα το U8 διαθέτει δυνατότητα περιστροφής επί τόπου (γνωστή και ως στροφή τανκ), βελτιώνοντας την ευελιξία σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η πολυτελής έκδοση του YANGWANG U8 είναι εφοδιασμένη με σύστημα Plug-in Hybrid και σε συνδυασμό με την τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμας e4, επιτυγχάνει συνολική αυτονομία 1.000 χλμ. κατά CLTC, επιτρέποντας την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Το ηλεκτρικό σύστημα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση DC έως 110 kW, με χρόνο φόρτισης από 30% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, επιτρέποντας έγκαιρη και αποδοτική επαναφόρτιση. Επίσης, το U8 προσφέρει μέγιστη εξωτερική ισχύ έως 6 kW, παρέχοντας τροφοδοσία σε χώρους όπως ένα κάμπινγκ με τη μέγιστη ασφάλεια. Η λειτουργία είναι συμβατή με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, υποστηρίζοντας συνεχή χρήση ισχύος 2 kW για περίπου 25 ώρες.

Η πολυτελής έκδοση του U8 είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή NVIDIA DRIVE Orin SoC, με υπολογιστική ισχύ έως 508Tops, διασφαλίζοντας υψηλή ακρίβεια ανίχνευσης της γεωγραφικής θέσης του οχήματος και επαρκή υπολογιστική ισχύ για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας της «έξυπνης οδήγησης».

Σε ακραίες καταστάσεις, όπως έντονη βροχή ή πλημμυρισμένες περιοχές το U8 προσφέρει ικανότητες «έκτακτης πλεύσης». Χάρη στη στεγανοποίηση των βασικών εξαρτημάτων του οχήματος και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές δυνατότητες της πλατφόρμας e4, το U8 μπορεί να επιπλέει μέσα στο νερό για 30 λεπτά, διατηρώντας τη σταθερότητά του και επιτρέποντας τον έλεγχο της κατεύθυνσης ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να διαφύγουν γρήγορα από τον κίνδυνο. 

Απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας στο εσωτερικό

Εκτός από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά για off-road κίνηση, το U8 διαθέτει μοναδική σχεδίαση καμπίνας επιβατών. Στο εσωτερικό συνδυάζεται η αίσθηση πολυτέλειας με τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα off-road χαρακτηριστικά. Το U8 διαθέτει, για πρώτη φορά, την καμπύλη οθόνη R800 12,8 ιντσών, η οποία είναι τεχνολογίας OLED ανάλυσης 2K και προσφέρει καλύτερη αντίθεση σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες LCD έως και 50 φορές.

Η καμπύλη οθόνη συνδέεται άψογα με τις δύο LED οθόνες 23,6 ιντσών για τον οδηγό και τον συνοδηγό, σχηματίζοντας μια διακριτή τριπλή οθόνη. Η «έξυπνη καμπίνα» του U8 είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή SoC 4nm 5G, που έχει κατασκευαστεί ειδικά από τις BYD και Qualcomm, προσφέροντας γρήγορη ταχύτητα επεξεργασίας και συμβατότητα. Ενσωματώνει το σύστημα συνδεσιμότητας DiLink, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα εφαρμογών. Τέλος, το έξυπνο σύστημα ελέγχου φωνής μπορεί να υποστηρίξει τέσσερις ανεξάρτητες ζώνες ήχου.

Το YANGWANG U8 διαθέτει καθίσματα και εσωτερικό επενδεδυμένα από premium δέρμα Nappa, συνδυασμένα με ξύλο Sapele υψηλής ποιότητας, με ομοιόμορφη υφή και απαλή αίσθηση. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με σύστημα αρωματισμού της καμπίνας των επιβατών και ψυγείο, ανεβάζοντας την εμπειρία οδήγησης σε νέο επίπεδο.

Όταν η ταχύτητα του U8 φτάνει τα 60 χλμ./ώρα, το επίπεδο θορύβου μέσα στην καμπίνα είναι λιγότερο από 55 dB, σχεδόν το ίδιο με μια… βιβλιοθήκη! Το U8 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ήχου Dynaudio Platinum Evidence, με συνολικά 22 ηχεία, υποστηρίζοντας τεχνολογία Dolby Atmos 7.1.4. Το όχημα διαθέτει φυσικούς διακόπτες κάτω από την καμπύλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα που επιτρέπουν γρήγορη αλλαγή και ρύθμιση διαφόρων λειτουργιών οδήγησης, ενισχύοντας την ευκολία και την πρακτικότητα. Δίνοντας έμφαση στις αισθήσεις της όρασης, της ακοής, της όσφρησης και της αφής, ο σχεδιασμός του εσωτερικού διασφαλίζει ότι κάθε πτυχή προσφέρει μια απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας.

Το U8 προσφέρεται σε 5 χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων του Dragonite Green, Moonlight Silver, Fluorite White και Obsidian Black. Για το εσωτερικό, υπάρχουν δύο διαθέσιμες χρωματικές επιλογές: μαύρο και πορτοκαλί, γκρι και καφέ. Το όχημα έχει στάνταρ ζάντες 22 ιντσών ενώ προσφέρει επίσης την επιπλέον επιλογή ζαντών 22 ή 20 ιντσών για να καλύψει τις εξατομικευμένες προτιμήσεις των χρηστών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις (Μήκος/Πλάτος/Ύψος) (mm) 5.319 (μαζί με τη ρεζέρβα)/2.050/1.930
Μεταξόνιο (mm) 3.050
Σύστημα κίνησης Plug-in hybrid AWD
Γωνία προσέγγισης 36,5°
Γωνία αναχώρησης 35,4°
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος (mm) 285
Ελάχιστη διάμετρος στροφής (m) 11,52
Διαδρομή ρυθμιζόμενης ανάρτησης (mm) 150
Χώρος
αποσκευών (L)
1.031/2.050 (με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα)

Μετάδοση κίνησης & Επιδόσεις

Μετάδοση κίνησης PHEV 2.0T κινητήρας + e4 platform
Τύπος μπαταρίας BYD Blade Battery (LFP)
Χωρητικότητα μπαταρίας (kWh) 49,05
Ισχύς κινητήρα (kW/PS) 220/299
Συνδυαστική ισχύς (kW/PS) 880/1.200 (220/299*4)
Συνδυαστική ροπή (Nm) 1.280
Έξυπνη τετρακίνηση με 4 κινητήρες Standard
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 3,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 200
Χρόνος φόρτισης DC (30-80%, λεπτά) 18
Ισχύς φόρτισης 110kW DC – 7kW AC
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου (λτ.) 75
Ηλεκτρική αυτονομία (χλμ.) 180
Υβριδική αυτονομία (χλμ.) 1.000