Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη μικρές έγνοιες – τι καιρό θα κάνει σήμερα; Μήπως υπάρχει κάποια εκδήλωση στο κέντρο; Ξεκίνησαν τα έργα στην Εθνική; – που επηρεάζουν τον τρόπο που κινούμαστε από το ένα μέρος στο άλλο. Είναι η πρωινή ρουτίνα στην οποία δίνουμε σημασία μόνο όταν κάτι πάει στραβά, ενώ για ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, που υποφέρουν από κάποια μορφή αναπηρίας, η πρωινή ρουτίνα αποτελείται από περισσότερες πρακτικές δυσκολίες, οι οποίες αν συσσωρευτούν δημιουργούν προβλήματα.
Σχεδόν 30 χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρία και τη δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας με Αναπηρία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη πρόοδο στη δημιουργία περιβαλλόντων χωρίς αποκλεισμούς, καθώς τα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν. Σε ζητήματα που αφορούν στη μετακίνηση σωστές πολιτικές και προγράμματα για την προσβασιμότητα και την κινητικότητα είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.
Η Lime δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους ανθρώπους όταν μετακινούνται στις πόλεις τους οικονομικά και αποτελεσματικά. Η αποδοχή του κοινού απέδειξε μια βαθιά επιθυμία για εναλλακτικές επιλογές μετακίνησης, και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος μιας αλλαγής στην συμπεριφορά, που οδηγεί στη βελτίωση της υγεία και της ευημερίας. Ακόμα και σε αυτή την επιτυχία όμως, υπάρχουν περιθώρια για την ενσωμάτωση των βασικών αρχών της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (International Day of People With Disabilities – IDPWD): όπως το να μάθουμε από τις εμπειρίες των ανθρώπων που ζουν με αναπηρίες, να τιμήσουμε τη διαφορετικότητα στις πόλεις μας και τον ρόλο που αναλαμβάνουμε μέσα σε αυτές, ανεξάρτητα από τις δεξιότητές μας.
Στις ΗΠΑ, αυτό περιλαμβάνει την παροχή βελτιωμένων οδηγιών στους χρήστες μας σχετικά με τη στάθμευση των ηλεκτρικών πατινιών μετά το τέλος της χρήσης, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν στις στροφές και τα σημεία πρόσβασης. Προκειμένου να προσφέρουμε ένα επιπλέον εργαλείο για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης, διεξάγουμε δοκιμές για την ένταξη του συστήματος Μπράιγ στην παροχή πληροφοριών της πλατφόρμας για την εξυπηρέτηση χρηστών μας στο Chicago και σε μία πανεπιστημιούπολη, σε συνδυασμό με πιο εντατική εκπαίδευση για την ομάδα μας, ώστε να εξασφαλίσουμε έγκαιρες αποκρίσεις όταν δεχόμαστε ανατροφοδότηση σχετική με την προσβασιμότητα.
Σε όλο τον κόσμο, οι ομάδες μας συνεργάζονται με τοπικές οργανώσεις προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τις εμπειρίες των ατόμων με αναπηρία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως στις μεταβάσεις στις συγκοινωνίες, στα πεζοδρόμια και στις δημόσιες οδούς. Ως αποτέλεσμα, εκσυγχρονίσαμε τις στρατηγικές μας και μεθόδους εκπαίδευσης για να ενισχύσουμε τη γνώση των χρηστών μας γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές προσβασιμότητας.
Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι παρά την καινοτομία στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι επιλογές για τους ανθρώπους με αναπηρία δεν είναι πολλές. Δουλεύουν επιμελώς πάνω σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ευπροσάρμοστων πατινιών στις πόλεις, που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020. Αυτά τα ευπροσάρμοστα πατίνια είναι σχεδιασμένα να εξυπηρετούν ένα μεγαλύτερο εύρος χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων με αναπηρίες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παραδοσιακά μας μοντέλα.
Καθώς αυτό θα είναι το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα για την μετακίνηση χωρίς περιορισμούς στην πλατφόρμα μας, γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί υπομονή και γνώση καθώς θα χτίζουμε και θα ενισχύουμε την υπηρεσία και δεσμευόμαστε και στα δύο. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για τις τοπικές οργανώσεις που παρείχαν την εξειδίκευση και την καθοδήγηση στη διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας: μία ακόμα απόδειξη για το πώς, μέσα από πολλές οπτικές (όταν οδηγούμε, περπατάμε, κάνουμε πατίνι ή ποδήλατο), μπορούμε συλλογικά να δημιουργήσουμε καινοτομίες σχεδιασμένες από – και για – όλους. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.