Στο στόχαστρο των Αρχών βρέθηκαν τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι και η Φυλή με στόχο την αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων αλλά και της υπερβολικής ηχορύπανσης που παράγεται από τα ηχοσυστήματα ή τις εξατμίσεις κάποιων οχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε βραδινές ώρες την 1η Φεβρουαρίου 2025, ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς των παραπάνω περιοχών.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω, συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για στέρηση ικανότητας άδειας οδήγησης ενώ ακινητοποιήθηκαν 5 οχήματα και αφαιρέθηκαν 5 άδειες κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι εντός του χώρου αποσκευών οχήματος εντοπίστηκε ηχοσύστημα το οποίο λειτουργούσε σε μεγάλη ένταση προκαλώντας ηχορύπανση. Η δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικής ζώνης, φιμέ τζάμια, παραβίαση μονόδρομου, ΚΤΕΟ, θόρυβο από εξάτμιση, υπεράριθμα άτομα εντός οχήματος, έλλειψη πινακίδας και ηχορύπανση.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.